Seyahat Rehberi

Mısır Kapıda Vize Nasıl Alınır? Gerekli Evraklar Neler?

mısır kapıda vize

Antik çağlara uzanan gizemli tarihiyle ve göz alıcı doğasıyla dikkat çeken Mısır, gezginlere unutulmaz bir gezi deneyimi vadediyor. Kendine has sırları ve ambiyansıyla birçok kişinin favorisi olan Mısır, her yıl birçok kişinin tur rezervasyonu yaptırarak gittiği ülkeler arasında yer alır. Bu noktada birçok kişinin aklından “Mısır vize istiyor mu?” sorusu geçer. Siz de bu yıl tarih rotanızı Mısır’a çevirmeyi düşünüyor ve seyahat planlaması yaparken vize konusunu merak ediyorsanız bu rehberi okuyabilirsiniz. İşte Mısır seyahatiniz için bazı önemli ipuçları…

Mısır Kapıda Vize Uygulaması Nedir?

Orta Doğu turu yapmak isteyen birçok gezginin aklına “Mısır vize istiyor mu?” sorusu geliyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen bilgilere göre Mısır’a kapıda vize uygulamasıyla giriş olduğu biliniyor. Mısır kapıda vize uygulaması, Mısır Piramitlerinin de dâhil olduğu Kahire başta olmak üzere tüm Mısır şehirlerinde geçerli. Ancak gezinin turistik amaçlı olması önemli. Ayrıca kapıda vize uygulaması, 15-90 günlük süre aralığını içeriyor. 

Vizesiz Mısır turu yapmak isteyenler için ise uygun bölgeler var. “Mısır vize istiyor mu?” sorusunun yanıtının “Hayır” olduğu ve vize uygulamasının dışında tutulan bölgelerin başında Kızıldeniz kıyısında yer alan Mısır Sina Bölgesi yer alıyor. Sharm El Sheikh Mısır turları ile Orta Doğu topraklarını keyifle keşfedebilir ve vizesiz giriş hakkından yararlanarak vize prosedürlerinden kurtulabilirsiniz. 

Mısır Kapıda Vize için Kimler Başvurabilir?

Türkiye ve Mısır arasındaki anlaşma sonucunda 15 Nisan 2023 tarihi ile birlikte Türk vatandaşlarına önceden vize başvurusu yapma gerekliliğinin kaldırıldığı biliniyor. Bu tarihten sonra Mısır, vizesiz tatil yapmak isteyenler için avantajlı bir ülke haline gelmiştir. Kapıda vize uygulaması, kafalardaki “Mısır vize istiyor mu?” sorusunun kalkmasını sağladı. Ancak söz konusu uygulamadan yararlanmak isteyen kişilerin pasaport sahibi olması gerekiyor. 

  • Umuma mahsus pasaport, yani Bordo pasaport sahipleri, Mısır kapı vizesi alarak ülkeye doğrudan giriş yapabiliyor.
  • Mısır; yeşil pasaport dışında gri ve siyah pasaport sahiplerinin de 90 güne varan vizesiz geçişine izin veriyor. Bu kişilerin herhangi bir vize ücreti ödemesine de gerek kalmıyor. 

Kapıda Mısır vize başvurusu ile ülkede 15 – 90 gün arasında kalınabiliyor. Bunun için Mısır’a giriş noktalarında bulunan başvuru merkezleri hizmet veriyor. Hava yolu ya da deniz yolu limanlarında yer alan Mısır göçmenlik büroları ve başvuru merkezleri, söz konusu kişinin talebini değerlendirerek ret ya da onay veriyor. 

Mısır Kapıda Vize için Gerekli Evraklar

Orta Doğu tatili yapmayı planlayan gezginler ve baştanbaşa Mısır turuna katılmak isteyenlerin kafasını, “Mısır vize istiyor mu?” sorusundan sonra kapıda vize için gereken evraklar kurcalıyor. Başvuru merkezlerine iletilen talepte ziyaretçiden istenen bazı belgeler var. İşte Mısır vizesi için gerekli evraklar;

  • Seyahat süresinin bitmesinden sonra en az 6 ay geçerliliğe sahip ve 10 yıldan eski olmayan bir pasaport,
  • Gezginlerin seyahat planını açıklayan evraklar. Bunlar; otel rezervasyonu, uçak bileti ve seyahat sigortası olabilir.
  • Mısır vize ücreti,
  • Gezi için yeterli maddi kaynak bulunduğunu gösteren evraklar, (kredi kartı limiti ya da nakit para gibi)
  • Sınır kapısındayken görevli kişiden alıp dolduracağınız vize başvuru formu,
  • Ülkeye girişte kapıda vize almak için geçerliliğe sahip olan ve minimum 2 sayfası boş olan bir pasaport. 

Önemli: Mısır’a gitmek için gerekli evrakların yanı sıra ülkeye tatil amaçlı girmek isteyen turistlerin seyahat nedenini kanıtlaması da talep ediliyor. Bunu kanıtlamak için otel rezervasyonu, uçak bileti, davet ve yeterli maddi kaynaklar gösterilebilir. 

Mısır Kapıda Vize Başvuru Süreci 

Kapıda Mısır vizesi uygulaması için başvuru sürecinin ne kadar sürdüğü yoğun olarak merak edilen konulardan biridir. Bu sürecin mümkün olduğunca hızlı ve sorun çıkmadan sonuçlanması için turist olarak sizden beklenen evrakları eksiksiz şekilde hazırlamalısınız. Ayrıca Mısır’da ihtiyaçlarınızı karşılamak için gereken ücret de yanınızda olmalı. Sizden talep edilen belgelere ve beklenen maddi kaynaklara sahip durumdaysanız başvuru süreciniz 15 dakika gibi bir süre içinde tamamlanıyor. Ancak sürecin 4-6 saate kadar uzayabileceğini de hesaba katmakta fayda var. 

Mısır Kapıda Vize Ücretleri ve Ödeme Yöntemleri

Ülkeye giriş yapma sürecinde Mısır kapıda vize ücreti oldukça merak ediliyor. Bu nedenle birçok turist, “Mısır vize istiyor mu?” sorusunun yanında başvuru ücretinin ne kadar olduğunu da soruyor. Ülkeye giriş yapabilmek için orada görev yapan memurlara gereken vize ücretini ödemeniz gerekiyor. Ücretin kredi kartı ile değil nakit şekilde ödenmesi şartı bulunuyor. Talep edilen ücreti Mısır lirası, Euro ya da ABD doları ile ödemeniz mümkün. 

Ülkenin Sina Bölgesi haricinde kalan İskenderiye ve Kahire gibi bölgelerine yapılan seyahatlerde sınır kapısındayken ücret ödeme koşulu bulunuyor. Mısır vize ücreti, 2024 itibarıyla 25 USD olarak belirlenmiş durumda. Henüz sınır kapısındayken vize alma işlemleri esnasında ücret değişikliği olacağını da hatırlatmakta yarar var. 

Mısır Kapıda Vize Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

“Mısır’a vize var mı?” sorusunu soranların kafasını kurcalayan birçok detay var. Kapıda vize başvurularını değerlendiren memurun kararını neye göre verdiği turistler tarafından oldukça merak ediliyor. Bu noktada memurun olumlu karar vermesi için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var; 

  • Kapıda vize talebinde bulunurken maddi kaynaklarınızın yeterli olması oldukça önemli. Bunu kanıtlamak için kredi kartı limitinizi ve nakit paranızı bir arada gösterebilirsiniz. 
  • Görevli memura sunmayı atlamamanız gereken bir diğer önemli bilgi ise pasaport geçerlilik süreniz. Bu sürenin 6 ayın altında olması memurun reddine neden olabilir. Ayrıca bu, “Mısır’a pasaport gerekli mi?” sorusuna da verilebilecek bir yanıt. 
  • Mısır’a geliş nedeninizin turistik gezi amaçlı olması ve bunu kanıtlayacak belgeleri sunmanız gerekiyor. Ne kadar fazla belge sunarsanız memurun kararını olumlu etkileme şansınızı o kadar artırırsınız. 
  • Vize ücretinin ödenmesi gerekiyor. Bu konudaki ücret önceden belirlenmiş olsa da son dakikada fiyat güncellemesi olabiliyor. Memurun başvuruya olumlu yanıt vermesi için yeterli miktarda nakit parayı yanınızda bulundurmalısınız.
  • Vize ücretinin kredi kartı ödemesi ile yapılamadığını bir kez daha hatırlatalım. Mısır’a girişte yapılan ödemeler yalnızca nakit olarak kabul ediliyor. 
  • Mısır kapıda vize uygulamasında yalnızca tek girişe onay var. Tek girişlik kapıda vizelerde süre 90 gün. Ancak herhangi bir nedenle bu 90 gün içinde ülkeden çıktıktan sonra yeniden ülkeye giriş yapabilmek için yeni bir vize almanız ve ücret ödemeniz gerekiyor. 
  • Çoklu vize alanlar, sahip olduğu aynı vize ile 90 gün içerisinde birden fazla giriş- çıkış yapabiliyor. 

Bu unsurları göz önüne alarak yaptığınız başvuru, görevli memur tarafından anında değerlendiriliyor ve eğer sonuç olumlu olursa vizeniz onaylanarak pasaportunuza damga basılıyor. Söz konusu faktörlere dikkat ederek keyifli bir tatil yapmak için indirimli Mısır turlarına göz atabilirsiniz. 

Mısır Kapıda Vize Geçerlilik Süresi ve Koşulları

Mısır’a vizeyi sınır kapısından geçerken aldığınızda bunun belirli bir süresi oluyor. Sınır kapısında memura verdiğiniz belge ve vize başvuru formu neticesinde başvurunuz onaylanıyor ya da reddediliyor. Ayrıca burada görevli olan memur, ülke içinde vizenizin ne kadar süre geçerli olduğunu da size doğrudan bildiriyor. 

Mısır için kapıda vize süresinin maksimum 90 gün olduğu biliniyor. Bu noktada tek giriş ya da çoklu giriş hakkını belirleyen de yine sınır kapısındaki memur oluyor. Yurt dışı turları ile Mısır’ı keşfetmek isteyenlerin ise ülke sınırları içindeyken vizesini uzatma şansı var. Sizin de böyle bir düşünceniz varsa Mısır Göçmenlik İdaresi Merkezlerine başvuru yaparak gezinizi uzatabilirsiniz. 

Mısır Seyahati için İpuçları ve Öneriler

Tarihin derinliklerine gizemli bir uygarlığın izlerini taşıyan Mısır, mistik atmosferi ve kültürüyle gelenleri büyüleyen bir ülke. Her yıl Hurgada turları ve diğer bölgelere düzenlenen gezi programlarıyla bu ülkeye gelen birçok turist var. Siz de Mısır gezinizin keyifli ve her anlamda verimli geçmesi için şu önerilere dikkat edebilirsiniz;

  • Yıl içerisinde birçok turist ağırlayan Mısır’a gezi planlarken seyahat uyarılarını dikkate almanız gerekiyor. Türkiye’den Mısır’a giderken Dışişleri Bakanlığı’nın uyarılarını, Mısır’ın iç güvenlik durumunu ve ülkedeki güvenli güzergâhları araştırmanızda fayda olabilir.
  • Mısır’a yapacağınız seyahat öncesi gerekli sağlık kontrollerinden geçmeyi ihmal etmeyin. Bilhassa ülkemiz ve Mısır arasında iklim koşulları bakımından farklılık var. Bu noktada doktorunuza danışarak tavsiyeler alabilirsiniz.
  • Ekvator Bölgesi’nde yer alan Mısır, son derece sıcak bir ülke. Bu nedenle yılın hangi zamanında giderseniz gidin, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için önlem almanız gerekiyor. Güneş gözlüğü, şapka ve güneş kremi gibi ürünleri yanınızda götürmeyi unutmayın.

Tüm bunların yanı sıra ülkenin para biriminin Mısır lirası olduğunu bilmelisiniz. Seyahat öncesi ülkenizdeki döviz bürolarını kullanarak gezi boyunca kullanacağınız parayı değiştirebilirsiniz. Ancak yine de her duruma hazırlıklı olmak için yanınızda nakit para bulundurmanızda fayda olabilir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir